top


De Rottige Meente is een schitterend natuurgebied, een karakteristiek en uniek wetland met nationale waarde. Van oorsprong een oude veenpolder en onderdeel van de zuidelijkste gemeente in Friesland: Weststellingwerf.

Tal van culturele gezelschappen vinden in dit waterrijke gebied de inspiratie en de locatie voor hun kunst: cultuur in de Rottige Meente.nl.
top

Out of Space Landart

Het bijzondere kunstproject ‘Out of Space’ dat dit jaar in het natuurgebied van de Rottige Meente wordt georganiseerd, verwijst naar het gebruik van schaarse ruimte en de natuur in Rottige Meente.

Nationale en internationale kunstenaars zijn uitgenodigd om hun kunst te exposeren in dit bijzondere landschap. Een kunstbroedplaats so to speak. De kunstenaars maken gebruik van de natuur en haar natuurlijke materialen. Binnen het thema ‘ruimte’ brengen zij kunstzinnige ingrepen aan in het landschap: Land Art. De natuur is zowel inspirator als decor. Landschapkunst: het op zeer bijzondere wijze of met een ander perspectief verbinden van kunst met het landschap. Rottige Meente is deze zomer een tijdelijke kunstbroedplaats met nationale allure. De ruimte wordt op een andere markante manier beleefd en ervaren.

De stichting Rerun Producties organiseert deze tijdelijke kunstbroedplaats in natuurgebied Rottige Meente nabij Munnekeburen in samenwerking met Staatsbosbeheer. Het biedt prachtige wandelroutes, waarbij u ook kunt kiezen voor een rondleiding door vrijwilligers.

Voor meer informatie: www.kunstbroedplaats.n

Filmpjes:

Terug naar home
event image
event image
event image
event image
event image
event image
event image
event image
event image
event image
event image
event image
event image
event image
event image
event image