top


De Rottige Meente is een schitterend natuurgebied, een karakteristiek en uniek wetland met nationale waarde. Van oorsprong een oude veenpolder en onderdeel van de zuidelijkste gemeente in Friesland: Weststellingwerf.

Tal van culturele gezelschappen vinden in dit waterrijke gebied de inspiratie en de locatie voor hun kunst: cultuur in de Rottige Meente.nl.
top

Opera Spanga - Drive-in bioscoop

“Zij lust ze allemaal. En allemaal bezwijken ze voor Donna Giovanna. Met gebroken harten blijven ze uitgeput achter. Zelfs de duivel is niet ongevoelig voor haar charmes…."

Na de film Rigoletto (2003) en Samson and Delilah (2006) brengt Opera Spanga, dit keer in coproductie met de NTR, Mozarts Don Giovanni - maar dan anders. De beruchte rokkenjager Don Juan heeft zijn vrouwelijke evenknie gevonden. Eén die van begeerte naar genot tuimelt en tijdens het genot snakt naar begeerte. Er worden grenzen overschreden die voor personages én publiek pijnlijk zijn. In een setting waarin gespeeld wordt met realiteit en fantasie.
De muziek wordt gedecomponeerd door Floris van Bergeijk. Geïnspireerd door de beelden van de operafilm en de zanglijnen van Mozart komt hij tot een sprankelende, nieuwe compositie.

In augustus 2012 gaat Donna Giovanna in première in een drive-in bioscoop op het weiland in het vertrouwde Friese Spanga. Met: Klara Uleman - Francis van Broekhuizen - Peter Michailov - Charles Alves da Cruz - Sandrine Buendia – Juan Carlos Echeverry Bernal - Charles Hens - Marcel van Dieren.
Regisseur: Corina van Eijk. Muziek: W.A. Mozart. Decompositie: Floris van Bergeijk. Muzikale leiding: David Levi. Muziek producer: Alex Geurink. Camera: Maarten van Rossem. Montage: Synco Schölvinck. Decor: Jolanda Lanslots. Kostuums: Pieter van Rooy. Make-up: Saskia Ellemeet. Producenten: Greetje Sluijs en Corina van Eijk.

Voor contact en informatie kunt u terecht bij: Bas Kleijn, tel. 06 414 36 705 / 020 475 11 38 of bas@operaspanga.nl.


Na Rigoletto en Samson and Delilah maakt OPERA SPANGA haar derde operafilm.
Donna Giovanna is het vrouwelijke equivalent van de mannelijke rokkenjager. Ze is een tragische persoonlijkheid, haar zekerheid is gestoeld op een wankele basis: haar bewonderaars. En hoewel we haar gedrag afkeuren, ontkomt niemand aan de weerzinwekkende wens haar ook een keer in de armen te mogen nemen.

Foto’s: Dinand van der Wal. Toelichting foto’s:

Foto 1: Sandrine Buendia als Donna Anna en Juan Carlos Echeverry Bernal als Don Ottavio

Foto 2: Peter Michailov als Il Commendatore en Sandrine Buendia als Donna Anna

Foto 3: Klara Uleman als Donna Giovanna, Francis van Broekhuizen als Leporella en Charles Alves da Cruz als Don Elviro

Foto 4: Francis en Klara
Terug naar home
event image
event image
event image
event image