top


De Rottige Meente is een schitterend natuurgebied, een karakteristiek en uniek wetland met nationale waarde. Van oorsprong een oude veenpolder en onderdeel van de zuidelijkste gemeente in Friesland: Weststellingwerf.

Tal van culturele gezelschappen vinden in dit waterrijke gebied de inspiratie en de locatie voor hun kunst: cultuur in de Rottige Meente.nl.
top

Opera Nijetrijne

NIJETRIJNE - In elf jaar tijd is Opera Nijetrijne uitgegroeid tot een begrip. De Nederlandstalige voorstellingen in het natuurgebied De Rottige Meente, in de gemeente Weststellingwerf, leiden ieder jaar tot grote belangstelling en tot lovende recensies in de regionale en landelijke media.
Vorig jaar is gebleken dat het geldende bestemmingsplan geen evenementen zoals Opera Nijetrijne toestaat. Om toch te kunnen spelen dient Opera Nijetrijne te beschikken over een (project) omgevingsvergunning of dient het bestemmingsplan aangepast te worden. De wettelijke doorlooptijd van beide procedures is zo lang dat dit jaar spelen in De Rottige Meente niet zeker was, reden om naar een andere locatie uit te wijken. Deze is gevonden in het Starteiland van Sneek. Volgens producent Yvon Scheper een fantastische locatie met alle benodigde faciliteiten en vooral een prachtig vrij uitzicht over het Sneekermeer. In 2013 vindt Opera Nijetrijne in principe weer gewoon plaats in de gemeente Weststellingwerf.
Liefhebbers van komische opera kunnen dus dit jaar in Sneek terecht, waar Opera Nijetrijne het Temmen van de Feeks van Shakespeare gaat brengen!
Speeldata 2012:
Dinsdag 21 augustus, aanvang 18.15 uur
Donderdag 23 augustus, aanvang 16.00 uur
Vrijdag 24 augustus, aanvang 18.15 uur
Zaterdag 25 augustus, aanvang 14.15 uur
Zondag 26 augustus, aanvang 14.15 uur
Dinsdag 28 augustus, aanvang 18.15 uur
Vrijdag 31 augustus, aanvang 18.15 uur
Zondag 2 september, aanvang 14.15 uur

Vanaf 15 maart kan er geboekt worden. Zie verder www.operanijetrijne.nl
De artiesten zijn gewend op of bij het water van de Scheene in Nijetrijne te spelen.

(opera Figaro in 2010). (Foto: Lenus van der Broek).
Terug naar home
event image