top


De Rottige Meente is een schitterend natuurgebied, een karakteristiek en uniek wetland met nationale waarde. Van oorsprong een oude veenpolder en onderdeel van de zuidelijkste gemeente in Friesland: Weststellingwerf.

Tal van culturele gezelschappen vinden in dit waterrijke gebied de inspiratie en de locatie voor hun kunst: cultuur in de Rottige Meente.nl.
top

Opera Spanga 2012: opera Stuyvesant Zero

Wat hebben Weststellingwerf en New York gemeen: Pieter Stuyvesant. Pieter Stuyvesant is geboren in de gemeente Weststellingwerf en was gouverneur van Nieuw Amsterdam zoals New York in de 17de eeuw heette. In Stuyvesant Zero, een opera in twee scènes en een debat, wordt Pieter Stuyvesant door de Amerikaanse schrijver Jonathan Levi, de Nederlandse componiste Caroline Ansink en regisseuse Corina van Eijk van Opera Spanga losgelaten op het toneel, om door tekst en muziek ongemakkelijke, maar vandaag de dag nog altijd relevante vragen op te roepen over nationaliteit, religie en vrijheid. De opera Stuyvesant Zero wordt opgevoerd op de historische Blessebrugschans in De Blesse en voor het moderne gemeentehuis van Weststellingwerf in Wolvega. Het stuk geeft aan Opera Spanga opnieuw de mogelijkheid om de traditionele kaders van opera uit te breiden. Speeldata zijn: 22, 24, 25, 26, 28, 30 en 31 augustus en 1, 2 en 4 september 2012.
(Foto: Lenus van der Broek).
Terug naar home
event image