top


De Rottige Meente is een schitterend natuurgebied, een karakteristiek en uniek wetland met nationale waarde. Van oorsprong een oude veenpolder en onderdeel van de zuidelijkste gemeente in Friesland: Weststellingwerf.

Tal van culturele gezelschappen vinden in dit waterrijke gebied de inspiratie en de locatie voor hun kunst: cultuur in de Rottige Meente.nl.
top

Kunst aan de Scheene 2012: beeldende kunst, poŽzie en natuur

De vierde editie van Kunst aan de Scheene, een tweejaarlijkse Kunst- en Poëzieroute wordt gehouden in de maand juni 2012, van 8 t/m 10, 15 t/m 17 en 22 t/m 24 juni, vrijdag - zondag van 11-17 uur.

In de entourage van het prachtige natuurgebied de Rottige Meente kan je al wandelend van locatie naar locatie genieten van poëzie en beeldende kunst in de buurdorpen Spanga, Scherpenzeel en Munnekeburen.

de beeldende kunst:

Er is o.a. werk te zien van Niels de Hoog ingepast in de bijzondere entourage van café de Veehandel en landschappen van Doet Boersma toepasselijk tussen de trekkers. Irma Horstman exposeert haar stoere ijzeren beelden met organische vormen in de vogeltuin van Pruim en de kwetsbare collages met riet en andere natuurlijk materialen van Gertie Bijkerk zijn te zien bij natuurcentrum de Rietnymf. Lokaal kunstenaar OC Hooymeijer toont nieuw werk en een selectie uit zijn indrukwekkende expositie Macht Misbruik Verering in een grote opstelling in de voormalige winkel.

de poëzie:

Oa Ingmar Heytze, Mustafa Stitou en Patty Scholten: het zijn grote namen die deze zomer meedoen aan Kunst aan de Scheene. Het thema van de nationale dichters voor deze poëzieroute is ‘dieren’. Stitou (winnaar van de VSB-poëzieprijs en bekend van zijn bundel Varkensroze Ansichten uit 2003) biedt drie nooit eerder gepubliceerde gedichten aan, onder meer over dartele koeien die in het voorjaar voor het eerst weer de wei in gaan.
Zeven illustratoren, waaronder Albo Helm en Tineke Meirink en Anja Brunt maken bij deze gedichten illustraties welke op 21 manshoge borden langs het Voetpad bij staan opgesteld. Deze borden blijven de hele zomer in het gebied staan.

poëzieslotavond:

In navolging van het succes van de Poëzieavond in 2010 met oa Diana Ozon en Jaap Boots wordt er ook dit jaar weer een daverende avond georganiseerd in het plaatselijke café de Veehandel op zaterdag 23 juni, aanvang 20.00 uur.

organisatie:

De artistieke leiding is in handen van Titi Zaadnoordijk, met ondersteuning van Kitty Kilian die dit jaar het poëziegedeelte vormgeeft.
Voor vragen betreffende de kunstroute kunt u terecht bij de werkgroep Kunst aan de Scheene, Petra Kempkes, info@kunstaandescheene.nl of tel. 0561-480878.

Kijk voor meer informatie op www.kunstaandescheene.nl.
Terug naar home
event image
event image
event image
event image
event image
event image