top


De Rottige Meente is een schitterend natuurgebied, een karakteristiek en uniek wetland met nationale waarde. Van oorsprong een oude veenpolder en onderdeel van de zuidelijkste gemeente in Friesland: Weststellingwerf.

Tal van culturele gezelschappen vinden in dit waterrijke gebied de inspiratie en de locatie voor hun kunst: cultuur in de Rottige Meente.nl.
top

Opera Spanga - Romeo & Julia

Romeo & Julia, het paradijs ligt onder de voeten van je moeder

Opera Spanga in samenwerking met Fries Jeugd Harmonie Orkest

De Friese Holtenius ziet de aanwezigheid van buitenlanders als oorzaak voor de ondergang van zijn boerenbedrijf. Hij wil niets te maken hebben met de liefde van zijn zoon Romeo voor de Noord-Afrikaanse Julia. Ook Julia’s vader Loukile staat het jonge liefdespaar in de weg. Hij dwingt zijn dochter tot een huwelijk met Omar. De overtuigingen van beide vaders hebben desastreuze gevolgen.Opera Spanga zet samen met het Fries Jeugd Harmonie Orkest haar tanden in de bekendste liefdestragedie uit de geschiedenis. De muzikanten uit het orkest spelen de hoofdrol in deze opera die zich afspeelt in het hier en nu. Het conflict tussen 'oude en nieuwe Nederlanders' staat centraal. Spanningen lopen hoog op door intolerantie en verschil in cultuur. Er komen stoelen vrij in het orkest, de muziek klinkt tragisch dun…

Tekst
William Shakespeare, Jules Paul Barbier, Michel Florentin Carré, Felice Romani, Émile Deschamps, Arthur Laurents en Stephen Sondheim.

Muziek
Hector Berlioz, Vincenzo Bellini, Charles Gounod, Nino Rota, Leonard Bernstein, Pyotr Ilyich Tchaikovsky, Sergej Prokofiev en Floris van Bergeijk.

Cast
Oedo Kuipers en Sandrine Buendia. Francis van Broekhuizen, Marcel van Dieren, Klara Uleman,
Soufiane Abarkani, Anne-Symen Abma, Raisa Melo Fortes, Wivineke van Groningen, Thijs Oud, Naidjim Severina, Do van Stek, Fred Turner, Kevin Visser, Marjorie Wielkens en alle muzikanten van het Fries Jeugd Harmonie Orkest.

Crew
Zahra Belkaid, Mieke Bender, Alieke Bonte, Patricia Boogaard, John Blanken, Gabrielka Clout, Corina van Eijk, Gijs ’t Hoen, Lieke van Hoogenhuyze, Jolanda Lanslots, Thijs Oud, Henk Post, Pieter van Rooij, Maya Schiffers, Synco Schölvinck, Bert Schreurs, Yorick Stam, Luuk Stelder, Rinske Verdult, Dinand van der Wal, Stefan Wildeman, Coby de Wolff, Jacob de Wolff, Mara Zegers, Cock Zwart, Kees Zwart.

Wo 31 juli (première), vr 2 t/m zo 4, wo 7 en vr 9 t/m zo 11 augustus 2013 20u30
Voor meer informatie E. info@operaspanga.nl Kaarten via www.operaspanga.nl
Terug naar home
event image