top


De Rottige Meente is een schitterend natuurgebied, een karakteristiek en uniek wetland met nationale waarde. Van oorsprong een oude veenpolder en onderdeel van de zuidelijkste gemeente in Friesland: Weststellingwerf.

Tal van culturele gezelschappen vinden in dit waterrijke gebied de inspiratie en de locatie voor hun kunst: cultuur in de Rottige Meente.nl.
top

PoŽzieroute Rottige Meente

 Poëzieroute door natuurgebied de Rottige Meente

Zondag 7 juli 2013 vindt de eerste editie van de Poëzieroute voor fietsers en voetgangers door natuurgebied de Rottige Meente plaats. Dwars door dit prachtige natuurgebied in de gemeente Weststellingwerf lopen poëzieroutes voor fietsers en wandelaars, waarbij je op eigen gelegenheid van optreden naar optreden kunt gaan. Je kunt zelf kiezen uit verschillende afstanden en de route in eigen tempo afleggen. Onderweg stop je bij de verschillende optredens van dichters en muzikanten.
De bezoeker kan gedichten verwachten van o.a. Elmar Kuiper, Tsead Bruinja, Rodaan Al Galidi, Rense Sinkgraven, Titi Zaadnoordijk, Klaas Knillis Hofstra en Froukje van der Ploeg.

Het is de eerste editie van de poëzieroute in deze opzet. In de Rottige Meente wordt al jaren veel georganiseerd op cultureel gebied, zo waren er al eerder kunstroutes, en bekend zijn de opera's van Spanga en Nijetrijne. Het doel van de poëzieroute is een uniek samengaan van prachtige poëzie en bijzondere natuur. De Rottige Meente is een mozaïek van water en land, riet en trilvenen, bloeiende graslanden en petgaten, met een uitbundig planten- en dierenleven. Zelfs otters komen vanuit de nabijgelegen Weerribben aanzwemmen.
De verschillende routes voor wandelaars en fietsers starten allemaal bij de goed met de auto bereikbare Tentepolle, het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer aan de Pieter Stuyvesantweg te Nijetrijne. Men kan starten vanaf één uur tot half drie. De voorstellingen zijn op verschillende plekken in het natuurgebied. Om half vijf vinden de laatste optredens plaats. De fietstochten variëren in lengte van 15 tot 40 km. Wandelaars kunnen kiezen uit wandelingen van 3 tot 10 km. Zelfs per boot is een deel van de route af te leggen. Ook voor de inwendige mens wordt gezorgd. Op verschillende plekken langs de route kan men uitrusten bij een theehuis, onder het genot van een kopje koffie of thee.

In de komende jaren hopen wij uit te groeien tot een jaarlijks terugkerend succesvol evenement.

Het festival Poëzie in de Rottige Meente wordt georganiseerd door de gelijknamige stichting in samenwerking met Staatsbosbeheer, de beheerder van het gebied. De gemeente Weststellingwerf steunt het initiatief. Meer informatie vindt u op de website www.cultuurinderottigemeente.nl Wilt u deze dag mee per boot door de Rottige Meente? Reserveer dan uw plekje via het contactformulier.

Datum:Zondag 7 juli 2013
Tijd:  Start tussen 13.00 en 14.30uur bij de Tentepolle. 
Einde poëzieroute bij de Tentepolle omstreeks 17.30uur.
Plaats: Bezoekerscentrum de Tentepolle van Staatsbosbeheer, Pieter Stuyvesantweg 150 te Nijetrijne, gemeente Weststellingwerf.
Kosten:5 euro per persoon inclusief een routekaart met de verschillende locaties van de dichters in het natuurgebied de Rottige Meente.
Terug naar home
event image