top


De Rottige Meente is een schitterend natuurgebied, een karakteristiek en uniek wetland met nationale waarde. Van oorsprong een oude veenpolder en onderdeel van de zuidelijkste gemeente in Friesland: Weststellingwerf.

Tal van culturele gezelschappen vinden in dit waterrijke gebied de inspiratie en de locatie voor hun kunst: cultuur in de Rottige Meente.nl.
top

Voorbereidingen opera Nijetrijne in volle gang


NIJETRIJNE – Inmiddels zijn de voorbereidingen begonnen voor de operavoorstellingen in Nijetrijne. Er is afgelopen maandag door tal van vrijwilligers, waaronder enkele leden van de Lionsclub Wolvega, een paar tenten opgezet. In de maand augustus zijn er zeven jubileumvoorstellingen van Figaro! Het is voor de tiende keer dat er een opera wordt opgevoerd en volgens producent Opera Nijetrijne en directeur Stichting Intermezzo, Yvon Scheper, wordt het dit jaar iets bijzonders. Eén bedrijf speelt zich af op de rivier De Scheene nabij haar woning in het natuurgebied De Rottige Meente van Staatsbosbeheer. Alle zeven voorstellingen zijn uitverkocht. In verband met het 10 jarig bestaan van de Opera Nijetrijne heeft Staatsbosbeheer een bord bij de ingang van de Rottige Meente geplaatst. Maar liefst 2200 bezoekers hebben deze opera in tien jaar tijd bezocht (zie ook www.operanijetrijne.nl).

(Foto’s: Lenus van der Broek).
Terug naar het nieuwsoverzicht