top


De Rottige Meente is een schitterend natuurgebied, een karakteristiek en uniek wetland met nationale waarde. Van oorsprong een oude veenpolder en onderdeel van de zuidelijkste gemeente in Friesland: Weststellingwerf.

Tal van culturele gezelschappen vinden in dit waterrijke gebied de inspiratie en de locatie voor hun kunst: cultuur in de Rottige Meente.nl.
top

Afgelopen weekend twee openlucht opera's in Weststellingwerf

SPANGA – Naast de opera Figaro In Nijetrijne was er afgelopen weekend ook een miniopera festival in Spanga. Op de vertrouwde operalocatie Spanga was er op beide dagen in de namiddag een try-out van de familievoorstelling Dossier Tosca met Francis van Broekhuizen op muziek van Puccini. Daarna was er een picknick tussen de Zuid-Amerikaanse schapen en de cast. Vervolgens was er een optreden van het Fryske Jeugd Harmonie Orkest onder leiding van Thijs Oud met onder meer een solo-optreden van Marcel van Dieren, Maaike Widdershoven. Tot slot konden de belangstellenden genieten de volledige filmregistratie op een groot scherm van de opera Carmen, uitgevoerd in Delfzijl afgelopen juni. Zo konden de vaste gasten toch in Spanga genieten van de Opera Carmen, geregisseerd door Corina van Eijk uit Spanga.

http://www.mijnalbum.nl/Album=UUE3QH77
(Foto's: Lenus van der Broek)
Terug naar het nieuwsoverzicht