top


De Rottige Meente is een schitterend natuurgebied, een karakteristiek en uniek wetland met nationale waarde. Van oorsprong een oude veenpolder en onderdeel van de zuidelijkste gemeente in Friesland: Weststellingwerf.

Tal van culturele gezelschappen vinden in dit waterrijke gebied de inspiratie en de locatie voor hun kunst: cultuur in de Rottige Meente.nl.
top

Expositie in De Rietvink

NIJETRIJNE – De geheel gerestaureerde molen De Rietvink nabij de Scheenesluis te Nijetrijne trok deze zomer veel bezoekers. De eigenaren Lia en Dolf van der Mark schatten het aantal vanaf de opening in juni op ruim 1500. De molen kon worden bezichtigd, waarbij tekst en uitleg werd gegeven over de functies. Ook van de theeschenkerij in de theetuin werd veel gebruik gemaakt. In de molen is ook een expositie van de Vereniging Historie Weststellingwerf waar tal van materialen uit de omgeving te zien is. Het hoge aantal bezoekers is mede te danken aan de belangstellenden die de kunstroutes in het natuurgebied De Rottige Meente liepen. Die kwamen dan ook even bij de molen langs en bezochten de expositie.


(Foto: Lenus van der Broek)

Terug naar het nieuwsoverzicht