top


De Rottige Meente is een schitterend natuurgebied, een karakteristiek en uniek wetland met nationale waarde. Van oorsprong een oude veenpolder en onderdeel van de zuidelijkste gemeente in Friesland: Weststellingwerf.

Tal van culturele gezelschappen vinden in dit waterrijke gebied de inspiratie en de locatie voor hun kunst: cultuur in de Rottige Meente.nl.
top

Falstaff rivisto

SPANGA – Op de locatie van de Stichting Opera Spanga, hoek Spangahoekweg en Gracht in Spanga is op 10 juni de generale geweest van de opera ‘Falstaff rivisto’.
In de grote tent is een prachtige decor gebouwd met daarop via drie projectoren prachtige beelden geprojecteerd die in het verlengde liggen wat er op het toneel wordt gespeeld. Juist dat maakt het geheel indrukwekkend. Ook de lichteffecten komen goed over.

Falstaff is een blijmoedige schurk, die telkens weer ten prooi valt aan zijn verslavingen en gebrek aan zelfinzicht, elke dag kruipt hij uit zijn ei en loopt goed gemutst in dezelfde valstrik. Zijn buik is zijn koninkrijk: “De duizend tongen in mijn Koninkrijk roepen mijn naam. Wie zal er van mij houden als mijn Rijk verschrompeld is…?”

Verdi’s laatste opera werd door componist Floris van Bergeijk in een glanzend nieuwe jas gestoken. De regie is in handen van Corina van Eijk uit Spanga. De muziek van het zevenkoppige Rosa Ensemble staat onder leiding van Ezequiel Menalled.

Eén van de hoofdrolspeelsters is Maaike Widdershoven (rechts op de foto) die op 30 april nog optrad tijdens het Oranjeconcert van Euphonia op Victoria Park in Wolvega. De voorstellingen zijn op 22 (première) , 25, 26 (matinee), 28 en 30 juni en op 2 en 3 (matinee) juli. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar.
Meer info kijk op www.operaspanga.nl of bel 0561-475691.

(Tekst en foto: Lenus van der Broek)
event image
event image
event image
event image
event image

Terug naar het nieuwsoverzicht