top


De Rottige Meente is een schitterend natuurgebied, een karakteristiek en uniek wetland met nationale waarde. Van oorsprong een oude veenpolder en onderdeel van de zuidelijkste gemeente in Friesland: Weststellingwerf.

Tal van culturele gezelschappen vinden in dit waterrijke gebied de inspiratie en de locatie voor hun kunst: cultuur in de Rottige Meente.nl.
top

Figuranten voor De Bedelaarsopera

NIJETRIJNE – Onlangs werd door de Stichting Opera Nijetrijne figuranten gevraagd voor De Bedelaarsopera die in augustus wordt opgevoerd nabij de Scheene in het natuurgebied De Rottige Meente. Inmiddels zijn er twaalf figuranten geselecteerd voor deze komische opera en die hadden de eerste proefrepetities in Van der Valk Hotel in Wolvega. Er kunnen zich nog twee figuranten aanmelden (zie www.operanijetrijne.nl).

The Beggar’s Opera is een satirisch toneelstuk van John Gay, deels op muziek gezet door Christopher Pepusch. Er zijn veel dialogen, die met liederen worden afgewisseld. Je kunt het stuk zien als een vroege voorloper van het musical-genre. A Beggar’s Opera is vooral bekend als bron voor de veel bekendere Driestuiversopera van Brecht/Weill. Ook in het Engelse origineel uit de achttiende eeuw vinden we perikelen rondom een bende van professionele bedelaars en criminelen o.l.v. de familie Peachum. Daardoorheen geweven is een liefdesdriehoek tussen rokkenjager Macheath (bij Brecht: Mackie Messer), Polly Peachum en Lucy Lockit.


Terug naar het nieuwsoverzicht