top


De Rottige Meente is een schitterend natuurgebied, een karakteristiek en uniek wetland met nationale waarde. Van oorsprong een oude veenpolder en onderdeel van de zuidelijkste gemeente in Friesland: Weststellingwerf.

Tal van culturele gezelschappen vinden in dit waterrijke gebied de inspiratie en de locatie voor hun kunst: cultuur in de Rottige Meente.nl.
top

Schoolproject: ‘Kunst aan de Scheene’

MUNNEKEBUREN – Alle leerlingen van obs Wethouder Heidaschool en cbs De Baggelaar in Munnekeburen werken mee aan het project ‘Kunst aan de Scheene’. Onder leiding van kunstenaar Titi Zaadnoorddijk uit Scherpenzeel hebben de leerlingen afgelopen dagen tekeningen gemaakt die op verschillende plaatsen in het natuurgebied De Rottige Meente aan lijnen worden opgehangen. Het gaat om ongeveer 300 tekeningen. Vanaf 8 juni start dit kunstproject en waaraan vele kunstenaars aan meewerken. Er is beeldend werk in ateliers en op locatie, schilderijen van Doet Boersma en O.C. Hooymeijer, buitenbeelden van Frits Stoop, Karin van der Molen, Irma Horstman en Marleen Riegman, tekeningen van Titi Zaadnoordijk en Niels de Hoog, films van Anna van Suchtelen en Pat van Boeckel. Verder keramiek van Alie Jager en nog veel meer. Langs de hele route staan borden met gedichten, door onder anderen Mustafa Stitou, Ingmar Heytze en Patty Scholten geïllustreerd door onder anderen Albo Helm, Tineke Meirink en Anja Brunt. De artistieke leiding van dit kunstproject is in handen van Titi Zaadnoorddijk, met ondersteuning van Kitty Kilian die poëziegedeelte vorm geeft.
(Foto: Lenus van der Broek)
event image
event image

Terug naar het nieuwsoverzicht