top


De Rottige Meente is een schitterend natuurgebied, een karakteristiek en uniek wetland met nationale waarde. Van oorsprong een oude veenpolder en onderdeel van de zuidelijkste gemeente in Friesland: Weststellingwerf.

Tal van culturele gezelschappen vinden in dit waterrijke gebied de inspiratie en de locatie voor hun kunst: cultuur in de Rottige Meente.nl.
top

‘Kunst aan de Scheene’ geopend

 SCHERPENZEEL – In het pand van de voormalige supermarkt in Scherpenzeel werd afgelopen vrijdagmiddag de vierde editie van ‘Kunst aan de Scheene’ geopend door wethouder Jack Jongebloed. Volgens de wethouder is dit een professionele Kunst- en Poëzieroute in de westhoek van de gemeente waarin kunst, cultuur en natuur worden samen gebracht en een pracht initiatief waarvoor de gemeente veel waardering heeft. Dat daarbij ook nog de basisscholen worden betrokken geeft aan dat het een project is dat breed wordt gedragen. “Weststellingwarf, laand van natuurlijk ritme met bossen, waeter en veene, disse gemiente moet ie bezuuken, zeker ook wegens Kunst an de Scheene”, aldus Jongebloed.
De ruimte van de openingshandeling was tevens omgetoverd tot een grote kunstexpositie met onder meer gericht op Stuyvesant 400 jaar. Na de officiële handeling was er een voorproefje van een grote modeshow aanstaande donderdag in Leeuwarden met prachtige creaties van couturier Hans Noordstrand uit Nijeholtpade. Aan Kunst aan de Scheene doen 25 beeldend kunstenaars, illustratoren en dichters mee. De leerlingen van de beide scholen in Munnekeburen hebben speciaal voor dit project vlaggetjes gemaakt en die langs de route zijn aangebracht. Dit kunstevenement duurt tot en met 23 juni. Voor uitgebreide informatie zie: www.kunstaandescheene.nl.

(Foto: Lenus van der Broek).

event image
event image
event image

Terug naar het nieuwsoverzicht