top


De Rottige Meente is een schitterend natuurgebied, een karakteristiek en uniek wetland met nationale waarde. Van oorsprong een oude veenpolder en onderdeel van de zuidelijkste gemeente in Friesland: Weststellingwerf.

Tal van culturele gezelschappen vinden in dit waterrijke gebied de inspiratie en de locatie voor hun kunst: cultuur in de Rottige Meente.nl.
top

Opera Spanga STUYVESANT ZERO en DONNA GIOVANNA

Stuyvesant Zero

een opera in 2 scenes en een debat

Wat hebben Weststellingwerf en New York gemeen? Pieter Stuyvesant! Geboren te Weststellingwerf, gouverneur van New Amsterdam (zoals New York in de 17de eeuw heette), berucht om zowel zijn zilveren beenprothese als zijn vervolging van Quakers, Joden en Indianen.
In Stuyvesant Zero wordt Pieter Stuyvesant door de Amerikaanse schrijver Jonathan Levi, componist Caroline Ansink en regisseur Corina van Eijk losgelaten op het toneel, om door tekst en muziek ongemakkelijke, maar vandaag de dag nog altijd relevante vragen op te roepen over nationaliteit, religie en vrijheid. Opgevoerd op de historische Blessebrugschans en voor het moderne gemeentehuis van Weststellingwerf geeft Opera Spanga met Stuyvesant Zero bezoekers de gelegenheid om bestaande grenzen op te rekken.

Donna Giovanna

een operafilm in een drive-in bioscoop

Na Rigoletto (2003) en Samson and Delilah (2007) presenteert Opera Spanga de operafilm Donna Giovanna naar Don Giovanni van Mozart.
Donna Giovanna is het vrouwelijke equivalent van de mannelijke rokkenjager. Ze is een tragische persoonlijkheid, haar zekerheid is gestoeld op een wankele basis: haar bewonderaars. En hoewel we haar gedrag afkeuren, ontkomt niemand aan de weerzinwekkende wens haar ook een keer in de armen te mogen nemen. 
Muzikaal heeft Mozart’s compositie een verkwikkende aderlating gekregen door het werk te ‘decomponeren’ – waarmee de vertaalslag naar het medium film is gemaakt.

Informatie

Stuyvesant Zero vindt plaats in Wolvega (op 10 km van Spanga) en op de Blessebrugschans. Verzamelplaats is het Stadhuis Griffioenpark 1 te Wolvega.
Aanvang: 15.00 uur – einde: 18.30 uur. In het weekend tevens om 11.00 uur – einde 14.30 uur.
Kaarten a € 27,50.
Let op: Voor Stuyvesant Zero geldt voor de inwoners van de gemeente Weststellingwerf een vroegboek korting!
Wie vóór 1 juni boekt krijgt maar liefst 5 euro korting en betaalt € 22,50 in plaats van € 27,50.

Donna Giovanna wordt vertoond in een drive-in bioscoop op het vertrouwde opera-terrein in Spanga waar ook de mogelijkheid is om vanaf 18.00 uur een avondmaaltijd te nuttigen. De prijs voor een maaltijd is € 20,-.
Aanvang drive-in voorstelling: 21.00 uur, einde 22.30 uur.
Kaarten à € 12,50.

Data

Data: 22 (première), 24, 25, 26, 28, 30 en 31 augustus en 1 en 2 september.

Reserveren
Kaarten zijn te bestellen vanaf woensdag 25 april via www.operaspanga.nl.
Voor vragen kunt u contact opnemen via e-mail kaartverkoop@operaspanga.nl of telefonisch 020 475 11 38Terug naar het nieuwsoverzicht