top


De Rottige Meente is een schitterend natuurgebied, een karakteristiek en uniek wetland met nationale waarde. Van oorsprong een oude veenpolder en onderdeel van de zuidelijkste gemeente in Friesland: Weststellingwerf.

Tal van culturele gezelschappen vinden in dit waterrijke gebied de inspiratie en de locatie voor hun kunst: cultuur in de Rottige Meente.nl.
top

Rutger Kopland komt op 8 september naar PoŽzie in de Rottige Meente

Het natuurgebeide de Rottige Meente bij Wolvega, gemeente Weststellingwerf, is op 7 en 8 september 2012 het decor voor een uniek poëziefestival. Uniek, omdat natuur, dichters en publiek dichter bij elkaar komen dan ooit. Varend en wandelend door het landschap worden bezoekers verrast met poëzie.

Vrijdagavond 7 september begint Poëzie in de Rottige Meente met optredens van Dichters uit het Noorden op het terrein van het gebouw Tentepolle in Nijetrijne. Daaronder Jan Glas, Albertina Soepboer, Egbert Hovenkamp, Johan Veenstra en anderen.

Zaterdagmorgen 8 september om half zeven, bij het ochtendkrieken dus, gaan de eerste groepen het gebied in. Onder begeleiding van een natuurgids en met dichterlijke verrassingen onderweg.

De inwoners van de dorpen rondom de Rottige Meente worden om half elf uitgenodigd voor een bak koffie met voordracht van Johan Veenstra. In de middag om vier uur en half zes zijn er opnieuw poëzietochten in de Rottige Meente.

Zaterdagavond om acht uur begint de voorstelling met landelijk bekende dichters als Rutger Kopland, Anne Vegter, Tsjêbbe Hettinga, Marga Kool, Erik Menkveld en Pieter Boskma. Aan de al indrukwekkende lijst zullen de komende weken nog enkele namen worden toegevoegd.
De organisatie is in handen van de stichting Poezie in de Rottige Meente

Terug naar het nieuwsoverzicht