top


De Rottige Meente is een schitterend natuurgebied, een karakteristiek en uniek wetland met nationale waarde. Van oorsprong een oude veenpolder en onderdeel van de zuidelijkste gemeente in Friesland: Weststellingwerf.

Tal van culturele gezelschappen vinden in dit waterrijke gebied de inspiratie en de locatie voor hun kunst: cultuur in de Rottige Meente.nl.
top

Grote namen op dichtersfestival PoŽzie in de Rottige Meente

Hagar Peeters treedt zaterdagavond 8 september op tijdens het dichtersfestival Poezie in de Rottige Meente. Aan het programma zijn nog twee grote namen toegevoegd: Esther Jansma en Tonnus Oosterhoff.
Hagar Peeters (1972) debuteerde in 1999 met de dichtbundel Genoeg gedicht over de liefde vandaag, die werd genomineerd voor de NPS Cultuurprijs. In 2003 verscheen Koffers Zeelucht, dat werd bekroond met zowel de Jo Peters PoëziePrijs als de J.C. Bloemprijs, en genomineerd voor de Anna Bijns Prijs. In 2008 verscheen Loper van licht. Voor de dichtbundel Wasdom (januari 2011) verzamelde Hagar Peeters haar meest recente poëzie, gecombineerd met een selectie uit de gedichten die ze vóór haar twintigste schreef.
Tonnus Oosterhoff (1953) kreeg dit jaar de prestigieuze P.C. Hooftprijs voor zijn oeuvre. Hij was eerder winnaar van onder meer de VSB poëzieprijs en de Jan Campertprijs en geldt al jaren als een van de belangrijkste dichters van Nederland, zowel door zijn reguliere poëzie als door de bewegende gedichten die hij de laatste jaren maakte en onder meer op zijn website publiceerde.
Esther Jansma (1958) is waarschijnlijk de enige Nederlandse dichter die als dendrochronologe (groeiringenonderzoek in hout) werkzaam is. Zij promoveerde in 1995 op een proefschrift over het nut van jaarringen-onderzoek van eikenbomen voor de archeologie. Zij debuteerde in 1988 als dichteres met de bundel Stem onder mijn bed, waarin een soort archeologie van het eigen persoonlijk leven wordt bedreven en herinneringen aan overledenen in rationele gedichten worden opgeroepen.
Zie voor het hele programma www.poezieinderottigemeente.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht