top


De Rottige Meente is een schitterend natuurgebied, een karakteristiek en uniek wetland met nationale waarde. Van oorsprong een oude veenpolder en onderdeel van de zuidelijkste gemeente in Friesland: Weststellingwerf.

Tal van culturele gezelschappen vinden in dit waterrijke gebied de inspiratie en de locatie voor hun kunst: cultuur in de Rottige Meente.nl.
top

Gert Vlok Nel bij de PoŽzieroute Rottige Meente

Zondag 7 juli 2013 vindt de eerste editie van de Poëzieroute voor fietsers en voetgangers door natuurgebied de Rottige Meente plaats. Dwars door dit prachtige natuurgebied in de gemeente Weststellingwerf (Friesland) lopen poëzieroutes voor fietsers en wandelaars, waarbij je op eigen gelegenheid van optreden naar optreden kunt gaan. De bezoeker kan gedichten verwachten van onder anderen Anneke Claus, Elmar Kuiper, Tsead Bruinja, Titi Zaadnoordijk, Rodaan Algalidi en Froukje van der Ploeg. Daarnaast is er een optreden van de internationaal bekende Zuid-Afrikaanse dichter en zanger Gert Vlok Nel en zijn prachtige liedjes van Uinko Eerenstein te horen.

De verschillende routes voor wandelaars en fietsers starten allemaal bij de goed met de auto bereikbare Tentepolle, het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer aan de Pieter Stuyvesantweg te Nijetrijne. Men kan starten vanaf één uur tot half drie. De voorstellingen zijn op verschillende plekken in het natuurgebied. Om half vijf vinden de laatste optredens plaats. De fietstochten variëren in lengte van 15 tot 25 km. Wandelaars kunnen kiezen uit wandelingen van 3 tot 7 km. Zelfs per boot is een deel van de route af te leggen. Ook voor de inwendige mens wordt gezorgd. Op verschillende plekken langs de route kan men uitrusten bij een theehuis, onder het genot van een kopje koffie of thee. Het festival Poëzie in de Rottige Meente wordt georganiseerd door de gelijknamige stichting in samenwerking met Staatsbosbeheer, de beheerder van het gebied. De gemeente Weststellingwerf steunt het initiatief. Meer informatie vindt u op de website www.cultuurinderottigemeente.nl. Wilt u deze dag mee per boot door de Rottige Meente? Reserveer dan uw plekje via het emailadres rottigemeente@yahoo.nl.

Datum: Zondag 7 juli 2013,
Tijd: Start tussen 13.00 en 14.30 uur bij de Tentepolle.
Einde poëzieroute bij de Tentepolle omstreeks 17.30 uur.
Plaats: Bezoekerscentrum de Tentepolle van Staatsbosbeheer, Pieter Stuyvesantweg 150, te Nijetrijne, gemeente Weststellingwerf.
Kosten: 5 euro per persoon, inclusief een routekaart met de verschillende locaties van de dichters in het natuurgebied de Rottige Meente.

Terug naar het nieuwsoverzicht