top


De Rottige Meente is een schitterend natuurgebied, een karakteristiek en uniek wetland met nationale waarde. Van oorsprong een oude veenpolder en onderdeel van de zuidelijkste gemeente in Friesland: Weststellingwerf.

Tal van culturele gezelschappen vinden in dit waterrijke gebied de inspiratie en de locatie voor hun kunst: cultuur in de Rottige Meente.nl.
top

PoŽzieroute Rottige Meente groot succes

Op zondagmiddag 7 juli 2013 vond de eerste editie van de Poëzieroute voor fietsers en voetgangers door het natuurgebied de Rottige Meente plaats. De bezoekers liepen of fietsten vanaf de Tentepolle van Staatsbosbeheer dwars door dit prachtige natuurgebied de poëzieroutes, waarbij op eigen gelegenheid van optreden naar optreden kon worden gegaan. Ook ging een groep met de praam van Staatsbosbeheer met daarop een paar dichters. Boswachter Roel Vriesema gaf uitleg over het natuurgebied. De bezoeker kon van de gedichten en muziek genieten van onder anderen Anneke Claus, Elmar Kuiper, Tsead Bruinja, Rodaan Al Galidi en Froukje van der Ploeg, Rense Sinkgraven, Klaas Knillis Hofstra, Titi Zaadnoordijk, Swinder en Uinko Eerenstein. Hoogtepunt was het optreden van de internationaal bekende Zuid-Afrikaanse dichter en zanger Gert Vlok Nel met zijn prachtige liedjes.

De deelnemers konden starten vanaf één uur tot half drie. De voorstellingen waren op zeven verschillende plekken in het natuurgebied. Om half vijf vonden de laatste optredens plaats bij de Tentepolle. De fietstochten varieerden in lengte van 15 tot 25 km en de wandelaars konden kiezen uit wandelingen van 3 tot 7 km. Het festival Poëzieroute in de Rottige Meente werd georganiseerd door de gelijknamige stichting in samenwerking met Staatsbosbeheer. De gemeente Weststellingwerf steunde het initiatief. De organisatie was in handen van Arjen Nolles. 

Foto's : Lenus van der Broek
event image
event image
event image
event image
event image
event image
event image

Terug naar het nieuwsoverzicht