top


De Rottige Meente is een schitterend natuurgebied, een karakteristiek en uniek wetland met nationale waarde. Van oorsprong een oude veenpolder en onderdeel van de zuidelijkste gemeente in Friesland: Weststellingwerf.

Tal van culturele gezelschappen vinden in dit waterrijke gebied de inspiratie en de locatie voor hun kunst: cultuur in de Rottige Meente.nl.
top

Repetities opera FIGARO! in volle gang

NIJETRIJNE – De repetities van de opera FIGARO! zijn in volle gang. Ook wordt de laatste hand gelegd aan opbouw van het podium en andere ‘bijzondere bouwwerken’ die als decor dienen. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar een grote tent. Deze opera wordt vanaf 17 augustus zeven maal opgevoerd aan de Scheene in het natuurgebied De Rottige Meente van Staatsbosbeheer. Helaas zijn alle voorstellingen al uitverkocht. Producent Yvon Scheper uit Amsterdam, die op deze locatie een tweede woning heeft, organiseert dit met anderen dit jaar voor de tiende maal. Ondanks de grote belangstelling wil zij dit evenement in het natuurgebied niet grootschaliger maken. Tijdig reserveren voor volgend jaar wordt aanbevolen.
(Foto's: Lenus van der Broek).
Terug naar het nieuwsoverzicht