top


De Rottige Meente is een schitterend natuurgebied, een karakteristiek en uniek wetland met nationale waarde. Van oorsprong een oude veenpolder en onderdeel van de zuidelijkste gemeente in Friesland: Weststellingwerf.

Tal van culturele gezelschappen vinden in dit waterrijke gebied de inspiratie en de locatie voor hun kunst: cultuur in de Rottige Meente.nl.
top

Concert Nynke Laverman

SCHERPENZEEL – Bij het krieken van de dag was er zaterdagmorgen om zes een concert van zangeres en dichter/schrijver Nynke Laverman met haar band in het natuurgebied De Rottige Meente in de westhoek van de gemeente Weststellingwerf. Dit speciaal buitenoptreden van ruim een uur is ter gelegenheid van de Scheene Kunstroute in dit natuurgebied met als thema poëzie. Het optreden vond niet in de openlucht maar in een tent plaats. In verband met de wisselende weersomstandigheden nam de organisatie geen risico voor 200 bezoekers. Tijdens het ochtendgloren en het optreden waren er meer geluiden dan muziek en zang uit de omgeving. Een haan kraaide regelmatig, de vogeltje zongen ook het hoogste lied, de koeien loeiden en de schapen blèren, dat gaf een bijzondere sfeer. Ook de klok in de kerktoren te Scherpenzeel luidde om het uur. Na afloop van het concert, dat bij de bezoekers zeer in de smaak viel, konden de gasten napraten tijdens een ontbijt. De Scheene Kunstroute is nog van 26 tot en met 29 augustus van 11.00 tot 17.00 uur. De ateliers op de route zijn dan ook open voor het publiek en langs het Voetpad staan tal van borden met poëzie. Tijdens de opening vorig jaar deed burgemeester Gerard van Klaveren de suggestie ook poëzie in de route op te nemen. Er doen totaal 20 lokale en regionale kunstenaars mee. De voorzitter van de organisatie, de Samenwerkende Ondernemers Vrijetijdsbesteding, Nelleke Berg, kijkt zeer tevreden terug op dit concert. “Het is uniek en poëzie en muziek en zang kunnen heel goed samen gaan”, aldus de voorzitter van de organisatie. Verder werken heel veel vrijwilligers mee aan dit kunstproject. Zie ook www.kunstaandescheene.nl.
(Foto's: Lenus van der Broek)Terug naar het nieuwsoverzicht