top


De Rottige Meente is een schitterend natuurgebied, een karakteristiek en uniek wetland met nationale waarde. Van oorsprong een oude veenpolder en onderdeel van de zuidelijkste gemeente in Friesland: Weststellingwerf.

Tal van culturele gezelschappen vinden in dit waterrijke gebied de inspiratie en de locatie voor hun kunst: cultuur in de Rottige Meente.nl.
top

Mini Opera Spanga, de voorbereiding

SPANGA – De voorbereidingen van de mini Opera Spanga zijn in volle gang. In het weekend van 21 en 22 augustus organiseert Opera Spanga in haar vertrouwde dorp een heus mini operafestival, waar voor alle leeftijden iets te genieten zal zijn. Bekende Spanga-solisten als Francis van Broekhuizen, Maaike Widdershoven, Charles Alves da Cruz, Madieke Marjon en Marcel van Dieren verzorgen een dag- en avondvullend programma. 's Middags is Francis van Broekhuizen te zien in de try-out van ‘one-woman'-opera Dossier Tosca, naar de beroemde opera van Puccini. Zij wordt begeleid door piano en hobo en geregisseerd door Corina van Eijk. Samen met pianiste Caterina Galiotto, hoboïste Anita Janssen, decor/kostuumontwerper Pieter van Rooij en make-up ontwerpster Maya Schiffers zijn ze sinds enkele weken aan het repeteren. Het resultaat van deze onderneming is te zien in de achtertuin van Spangahoekweg 47 te Spanga. Daarna is er een picknick ‘tussen cast en koeien'. Het avondprogramma bestaat uit twee delen: Madieke Marjon, Maaike Widdershoven, Marcel van Dieren en Charles Alves da Cruz, de hoofdrolspelers uit Carmen, brengen live highlights van Carmen ten gehore. Zij worden begeleid door het Frysk Jeugd Harmonie Orkest onder leiding van Thijs Oud. Daarna volgt de filmregistratie van de live-voorstelling van Carmen zoals te zien was in Delfzijl in juni jl. Het festival begint om 17:00 uur en is om 23:00 uur afgelopen. Kaarten zijn voor de drie onderdelen los te bestellen (Dossier Tosca, Picknick, Carmen) via de website http://www.operaspanga.nl/ of telefonisch op vrijdag via nummer 020 475 11 38. Liggend in het gras volgt regisseur Corina van Eijk de repetities.

(Foto’s: Lenus van der Broek).
Terug naar het nieuwsoverzicht