top


De Rottige Meente is een schitterend natuurgebied, een karakteristiek en uniek wetland met nationale waarde. Van oorsprong een oude veenpolder en onderdeel van de zuidelijkste gemeente in Friesland: Weststellingwerf.

Tal van culturele gezelschappen vinden in dit waterrijke gebied de inspiratie en de locatie voor hun kunst: cultuur in de Rottige Meente.nl.
top

Opera FIGARO! In première

NIJETRIJNE – De opera FIGARO! is dinsdagavond in Nijetrijne in première gegaan. Ruim 200 bezoekers genoten van deze opera in de openlucht in het natuurgebied De Rottige Meente. Af en toe regende het, maar niet zo erg dat moest worden uitgeweken naar de grote tent. Het eerste bedrijf speelde zich af in een stukje natuur langs het riviertje de Scheene. Het tweede en derde deel was zeer verrassend. Alles speelde zich af op het water met bijzondere effecten. Vooraf was veel technisch werk verricht op dit te realiseren. Producent Yvon Scheper wilde er dit jaar iets speciaals van maken omdat de Stichting Opera Nijetrijne tien jaar bestaat en dat is zeker gelukt. “We pakken uit met iets wat wij nog niet eerder hebben gedaan, geen onbekende opera, maar een tweeluik over één van de bekendste achttiende-eeuwse operafiguren FIGARO!”, aldus Yvon Scheper. Zowel de zang, het spel en de muziek was van een hoog niveau. FIGARO! was in een nieuwe Nederlandse vertaling, waardoor het verhaal goed was te volgen. Op deze première was ook de commissaris van de Koningin John Jorritsma en partner aanwezig, zij werden begeleid door burgemeester Gerard van Klaveren. Vorig jaar werd de opera bezocht door Koningin Beatrix. De opera stond onder regie van Arne Sybren Postma en de muzikale leiding was in handen van Vaughan Schlepp. Libretto Alice Zwolschen en toneelbeeld Vera Louisa Aikens. Na de voorstelling konden de gasten genieten van een maaltijd.
Voor meer foto’s in het fotoalbum: http://www.mijnalbum.nl/Album=7YBGAXUI
(Foto's: Lenus van der Broek)

Terug naar het nieuwsoverzicht